Haber Detayı
01 Kasım 2022 - Salı 17:02 Bu haber 160 kez okundu
 
G10’DAN SANAYİ ODASINA ZİYARET
G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Başkan Yardımcıları Ferhan Sağım ve Başar Küçükparmak’la bir araya gelerek Yönetim, Meclis ve üyelere yeni dönemin hayırlı olması dileklerini ilettiler.
Ekonomi Haberi


Sanayiciler ve Gazetecilerin bir araya geldiği Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Model Fabrikadaki toplantıda sanayinin dijital ve yeşil dönüşüme entegre olduğu görüldü.

NELER YAPTILAR?

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde (Model Fabrika) bir araya gelen gazeteciler ve sanayiciler, Model Fabrika'nın sunduğu hizmetler, GSO’nun yeşil ve dijital dönüşüm vizyonu, endüstri 4.0, yalın üretim teknikleri, ürün geliştirme ve enerji verimliliği teknikleri gibi konularda görüş alışverişinde bulundular.

İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Gaziantep Gazeteler Birilği üyeleri, sanayiciler ile bir araya geldikleri toplantıda, yerel basının dijitale dönüşümünde izlenecek yol haritası ve sanayici-medya ilişkilerinde kamuoyuna tanıtım anlamında yapılacak projelerle ilgili iş birliği kararı aldılar. Gazeteler tarafından hazırlanan projelerde Sanayicilere danışmanlık yapan ekip ile koordineli çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

BİR VE BERABERİZ

Seçim sürecinde göstermiş oldukları ilgi ve yürütülen sürecin kamuoyuna duyurulmasındaki çabalarından dolayı gazetecilere teşekkür eden Başkan Adnan Ünverdi, Gaziantep’in tüm kurumları ile bir ve beraber olduğunun altını çizerek, omuz omuza vererek Gaziantep’in her alanda lider kent olması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

MODEL FABRİKA GÖZ DOLDURDU

Model Fabrika’nın yalın üretim ve dijital dönüşüme duyulan ihtiyaç doğrultusunda bir altyapı oluşturmak amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Ünverdi; “Dünyada ekonomik ve jeopolitik gerilimlerle birlikte büyük bir değişim ve dönüşüm de yaşanıyor. Ülke olarak sanayimizi, ticaretimizi buna hazırlamak zorundayız. Bugün en önemli konumuz sanayide sürdürülebilirlik ve bunun yolu da yeniliklere ayak uydurmaktan geçiyor.  Doğaya duyarlı üretimlerin öne çıktığı ve dijitalleşen dünyada yerimizi alabilmemiz için hızlı olmak zorundayız. AB Yeşil Mutabakat kriterleri 2026 yılında karşımıza çıkacak ve bizim firmalarımızı buna hazır hale getirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin en büyük Model Fabrikası olan Gaziantep Model Fabrikamızda bu anlamda kısa sürede çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

GENÇ YÖNETİM HEYACANI

Başkan Ünverdi, Model Fabrika’da yapılan çalışmalara ilişkin, “Bir yıl gibi kısa bir sürede 20 firmaya öğren-dönüş programı gerçekleştirdik. 30 firmaya yalın üretim mentorlüğü verdik. 50 firmaya verilen mentorlüklerle 35 milyon liralık verimlilik sağlandı. 30 firmaya Dijital Dönüşüm Olgunluk Analizi yaparak yol haritalarını sunduk. 68 Kişiye Yalın Lider Eğitimi verdik. 110 yeni mezun öğrencimize Yalın Üretim Kurs Eğitimi verdik. 110 yeni mezun öğrencimize dijital dönüşüm eğitimi verdik. 100 lise öğretmenimize Endüstri 4.0 ve Yapay Zekâ Farkındalık Eğitimi verdik. 1000 kişinin üzerinde profesyonel arkadaşlarımız deneyimlerini paylaştılar” dedi.

Bundan sonraki süreçte GSO'da görev alan genç yönetim kurulu üyeleri ile sanayi, üretim ve ihracatı global ölçekte dönemin şartlarına en uygun şekilde çok daha ileri noktalara taşıyacaklarına vurgu yapan Ünverdi, bu konudaki çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getirdi.

KADIN AĞIRLIĞI

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhan Sağım da konuşmasında, gençlerin ve kadınların iş dünyasındaki önemine vurgu yaparak, bir organizasyonun başarılı olabilmesi için yenilikçi anlayışın hakim olması gerektiğini belirtti. Sağım, bunun da ancak gençlerle ve kadınlarla gerçekleşebileceğinin altını çizerek, GSO’nun seçimlerinde bu anlamda örnek bir Oda olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdiğini sözlerine ekledi.

VİZYON PROJEMİZ

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da yaptığı konuşmasında, “Gaziantep Model Fabrika yalın üretimin yanında firmalarımızın maliyetlerini düşürüp israfı önleyici bir model üzerinde çalışmaktadır. Özetle burası bir sistemi öğretmekte olup Gaziantep için vizyon bir projedir” ifadelerini kullandı. Ziyarette, Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler de merkezde yürütülen çalışmalar, sanayi ve üretim sürecindeki önemi hakkında bir sunum yaptı. Toplantının ardından model fabrika binası gezilerek gerçekleştirilen çalışmaların somut halleri yerinde incelendi. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: G10’DAN, SANAYİ, ODASINA, ZİYARET, , ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı