H Art Project'ten ilk karma sergi "Eve Dönüş"

İç Mimar Hilmi Bilge ile Hazal Güneş'in büyük bir emek vererek hazırladığı “Eve Dönüş” sergisi 13-20 Ocak 2024 tarihleri arasında Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde ziyaretçilerini bekleyecek.

Kültür Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 16:03:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
154 okunma
Google News

İç Mimar Hilmi Bilge ve Makyaj Sanatçısı İzel Babayiğit Kasap, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Aslı Emektar'ı ziyaret ederek serginin detaylarıyla ilgili bilgi verdiler. 

 

GAZİANTEP'TE BİR İLK

İç Mimar Hilmi Bilge, Gaziantep'te ilk kez böyle böyle bir sergi açacaklarını dile getirerek, " Çok değerli sanatçıların yeraldığı, H Art Project’in ilk karma sergisinde birbirinden değerli eserler ziyarete açılacak. Gazianteplilerin büyük ilgi göstereceğine inanıyorum" dedi.

 

İZEL BABAYİĞİT KASAP'TAN ÖVGÜ

Makyaj Sanatçısı İzel Babayiğit Kasap ise Gaziantep'te bir ilk olacağını ve 13-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan "Eve Dönüş" sergisinin sanatseverler tarafından büyük ilgi göreceğini söyledi.

 

H ART PROJECT'İN İLK KARMA SERGİSİ

H Art Project'in ilk karma sergisi "Eve Dönüş" 13-20 Ocak 2024 tarihlerinde Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde ziyaretçilerini ağırlayacağını dile getiren İç Mimar Hilmi Bilge, "Toplumsal aidiyetlerin hakim olduğu küresel manzaraların ötesinde olan “EveDönüş”izleyicinin ev ileilişkisini yeniden mercek altına alarak evin yalnızca bir mekan değil bir his olduğu düşüncesinden yola çıkıyor. Duygusal iz düşümlerin plastik etkisini yitirerek izleyiciyi bir yolculuğa davet eden “Eve Dönüş” sergisi, bireyin arayış sürecine eşlik ediyor. "Eve Dönüş", sergi mekanının dokusu ve sanatçıların içsel yolculuğuyla izleyicinin eve dönüş serüvenini sorgulatmayı amaçlıyor. Bazen içe dönüşü, bazen geri gelişi, bazen yeni başlangıçları, bazen konulan noktaları, bazen atılan virgülleri ve bazen çok daha fazlasını... Hayat bir eve dönüş yolculuğudur. Girmeden önce birdüşün. Bu düşünce ile hazırladığımız "Eve Dönüş" sergimize yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli ünlü sanatçılarımız gelecek. Tüm halkımızın bu sergiye büyük ilgi göstereceğine inanıyorum" dedi.

 

ASLI EMEKTAR TEBRİK ETTİ

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Aslı Emektar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hilmi bey, Hazal ve İzel hanım çok güzel bir sergiye imza atıyor. Eve Dönüş sergisinin deprem korkusunu üzerimizden atmaya çalıştığımız ve yaralarımızı sardığımız şu günlerde çok anlamlı olacaktır. Emeklerine sağlık" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.