Yönetmen Zorkirişçi’den Emektar’a ziyaret

Gündem Yayın: 16 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 16.10.2023 17:08:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
178 okunma
Google News

Kadir Has Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Öğrencisi Yönetmen Mehmet Zorkirişçi, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Aslı Emektar’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında yayınlanan kısa filmi Dizgin’i tanıtan Zorkirişçi, “Günümüzde psikolojik hastalıklarda önemsenmeye başladı ve bizde yaşanan psikolojik bir rahatsızlığı kısa film şeklinde canlandırmak istedik” dedi.

Mehmet Zorkirişçi, “Arkadaşım panikatak hastasıydı ve bizde yaşadığı bir durumu ilham alarak yola çıktık. Çekimlerimiz yaklaşık 3 hafta sürerek 100 saati aştı. Başrol oyuncumuzda panikatak hastası bir insandı ve sette de bizi zorlayan kısımlardan biriydi çok keyifli ve zor bir süreçti. Filmimiz mülakata giden panikatak hastası genç bir kadının travmasını tetikleyen bir süreci anlatıyor.  Mülakat sırasında kendi konfor alanı dışına kaçarak orada kendisi ile yüzleşen sonrasında ise bunu belli etmeden mülakatı tamamlamaya çalışan bir film totalde. Bu bağlamda ‘Duygularımızı mecbur kaldıkça tanırızlar çıktı ortaya…’ Aslında ‘dizginde’ zorlandığımız süreçler oldu ve bu sorunları ekip olarak çözdük, bir ekip olmanın ötesinde bir aile de olduk. Çünkü bu filmin sonunda Başrol Oyuncumuz Merve Aça’nın kendi yazdığı senaryosunu galadan bir gün sonra sete girerek tamamladık. O filmin ismi de Kırık Ayna, Kırık Ayna’nın galası da Aralık ayında olacak. Ayrıca teşekkür etmemiz gereken bir listemiz de var. Merger Finans ve Ekiler Efe Otomotiv’e sanata katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çekimlerimizi finanse ederek bizlere maddi manevi sponsor oldular. Kısa Film By Mehmet Zorkirişçi diye YOUTUBE’da arattığınız takdirde filmimiz ile tanışabilirsiniz” açıklamalarında bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.