GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR

Kültür Yayın: 16 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 16.09.2024 10:15:00
Editör - dogus
Okuma Süresi: 5 dk.
93 okunma
Google News

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 
BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı Gaziantep oldu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde Gaziantep, ikinci gününde de gastronomi, kültür ve sanatla dolu etkinliklere ev sahipliği yaptı.


Festival kapsamında Festivaller Parkı’nda; “Gaziantep'in Coğrafi İşaretlerinin Yerel Üreticiler, Bölge Ekonomisi & Kültürü Üzerindeki Katkıları” paneli, “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İşbirlikleri” paneli, “Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri & Yerel Lezzetlerin Korunması” paneli, “Gaziantep'in Gastronomik Mirasının Uluslararası Arenada Tanıtılmasında Ödüllü Şeflerin Rolü & Katkılarının Ekonomik Sonuçları” paneli, Şef Luigi Taglienti’nin “The Perception of a Moment” workshop’u, Şef Mehmet Yalçınkaya ile “Geleneksel Lezzetlerin Küresel Pazar ve Trendler Üzerindeki Etkisi” söyleşisi, Şefler Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez ile “Kültür Mutfağı” workshop’u, Şef Luis Valls Rozalén’in “Versatility of Rice with the Territory” workshop’u, “Sedef İybar'dan Vejetaryen 2 Pratik Tarif” workshop’u, Şef Arda Türkmen ile “Yemek Programlarının Yerel Mutfakların Gelişimine Etkisi & Yeni Reçetelerin Kullanım Alanlarında Gelişimi” söyleşisi, Şef Somer Sivrioğlu ile “Geleceğin Mutfağı'nda Yerel Ürünlerin Önemi” söyleşisi, Şef Paolo Griffa’nın “Cooking and Art” workshop’u, Şef Claudio Chinali’den “Avrupa Birliği İş Birliğiyle Su Dostu Mutfaklar” söyleşisi, Şef Yoshizumi Nagaya’dan “Slow Cooked Beef Tart” workshop’u, Gastronomi Direktörü Rafet İnce’den “Vejeteryan Yeşil Humus” workshop’u, Şef Eyüp Kemal Sevinç ile “Yerelden Globale” workshop’u, Oğuz Yenihayat ile “Gastronomide Dijitalleşme & Dijital Menü Planlama Araçlarının İşletme Kârlılığı Üzerindeki Etkileri” söyleşisi, Şef Alexandros Tsiotinis’ten “Re-Thinking Fine Dining Leftovers” workshop’u ve Lefkoşa ve Gaziantep Kardeş Şehir İlişkilerinin 15. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde "Hellim Peyniri ve Gaziantep Ürünleri Mutfak Atölyesi" düzenlendi. 


Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi, Hülya Süer’in “Selam Sana Anadolum” konserine ev sahipliği yaptı. 
Kalbi Antep’te (Şıh Meydanı) düzenlenen “Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed” konserinde solistler Ertan Çıngı, Nahide Saygun Akkal ve Sercan Direk Gazianteplileri maneviyat dolu bir yolculuğa çıkardı. 

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesi’nde, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan Bremen Mızıkacıları oyunu miniklere eğlence dolu saatler yaşattı. 


Zeugma Mozaik Müzesi Poseidon Konferans Salonu’nda "Karagöz Yüzsüz Deli Hırsız" Gölge Oyunu Gösterimi gerçekleştirildi. 
Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde ise Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Yüzyıllık Destan “Savaş” tiyatro oyunu izleyicileriyle buluştu.
Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde “Hilal Koçyiğit ile Sözle Özün İzinde” söyleşisi gerçekleşirken, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde yer alan Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğündeki söyleşide, oyuncu ve fenomen Ömer Başdoğan hayranlarıyla bir araya geldi. 


Gaziantep Sanat Kulübü’nde heykel workshop’u ise Gazianteplileri heykel sanatıyla buluşturdu.
Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi’nde fotoğrafçı Ahmet Sel söyleşisi sonrası Fotomaraton’un kazananları ödüllerine kavuştu. 

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL


Festival Park’a kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” festivalin ikinci gününde minik misafirlerini ağırlamaya devam etti Çocuklar festivalin ikinci günü Kukla Dans Gösterisi, Özgür Özgülgün ile Çocuklara Masallar ve Çocuk Tiyatrosu "Şirinler” ile gönüllerince eğlendi.


Çocuk Köyü Festival Park’ta çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuklarla olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.